Sunday

London!

There's a hole in the world like a great black pit, and the vermin of the world inhabit it...

No, there's no place like London!



Ne dopada mi se vise ovaj beogradski vazduh, nedostaje mi vlaga, nedostaje mi sivilo, nedostaje mi kisa. Nedostaje mi London. Nedostaje mi Engleska. Nedostaje mi onaj osecaj zivosti koji sam imala kad sam zakoracila u Atlantik ili kad sam stala na sivi plocnik podzemne zeleznice i osetila topao vazduh svuda oko sebe dok sam trcala na voz.

I vec mi na neki nacin nedostaju ljudi sa kojima sam se tamo druzila. Znam da cu ih vidjati svaki dan, ali isto tako znam da to nece biti isto kao tamo. Vec osecam da cemo se odaljiti. Ta prijateljstva nastala na putovanjima obicno dugo traju, jer najvise znate o coveku kad ga vidjate ceo dan, ali ova nece biti takva... Barem ja tako mislim.



Znam, nije jos uvek vreme za setu. Ne danas, sutra i prekosutra ce biti savrseno za to. Danas mogu samo da se prisecam, da se smesim, da zapisujem. Sutra cu da tugujem jer toga vise nema, jer mi je zivot ponovo u kolotecini, a danas cu da se pravim da je sve u savrseno dobrom redu kako mi dolikuje.

Do sutra, dakle.

2 comments:

  1. oh, znam kako vam je. potpuno. i tek cesh se osecati setno i ogavno.

    beograd sucks.

    ALI drago mi je da ti je bilo lepo [kako je inache moglo da ti bude? ;)] i nadam se da cemo jednom zajedno zavrshiti u londonu, kao i na obalama reke nil ^^

    ReplyDelete
  2. Oh, hocemo, naravno. Sa sve stanom u Sohou. ;)

    ReplyDelete