Friday

Imam 17 godina i život pred sobom

"Imala je 17 godina i život pred sobom", citiram Safona u mislima i ponekad izmenim tu rečenicu u: Imam 17 godina i ceo život pred sobom. Ne osećam se starije nego što sam bila pre tačno sat vremena i 12 minuta, osećam se potpuno isto, ali i nekako drugačije. Dopada mi se ovaj 17. rođendan. Pevušim ceo dan Girl, You'll Be a Woman Soon i ne želim da prestanem da je pevam, želim da zauvek imam 17. i ceo život pred sobom. To mi savršeno odgovara.


Osećam se kao da je sve nekako mnogo svetlije i drugačije nego što je bilo i kao da je sve moguće učiniti. Osim toga, ovo je poslednja godina koju ću moći da provedem ne razmišljajući o ličnoj karti na kojoj sam ispala kao E.T. - bolje bi mi bilo da je dobro iskoristim. Želim toliko stvari ponovo da uradim, a opet želim i toliko mnogo njih da probam. Želim ponovo da igram na ulici ispred Platoa, želim da se vrtim uz krug uz ABBU, da vičem stihove Darka Rundeka, da pijem čajeve u enormnim količinama, da plačem od sreće, da sedim na krovu, pevam i skačem, da vičem odatle I'M THE KING OF THE WORLD, želim da putujem i ponovo vidim Van Gogove slike, da recitujem Bajronove stihove u snu, da se prskam po sred Knez Mihailove u 5 ujutro i da trčim, iako celu noć pre toga nisam spavala. Želim da me ponovo zapljusne okean, iako je neverovatno hladno i padao je sneg. Toliko toga želim da se trenutno bojim da neću stići sve da uradim kad ovako krenem da nabrajam, ali onda opet u glavi čujem eho Safonovog citata, i sve je u redu.

Sve je u savršenom, haotičnom redu. Baš onako kako ja volim, kako treba da bude. Zato mi se i dopada ova godina, baš je lepo počela. Možda i previše lepo, ali o tome ću razmišljati kasnije. Sad je bitno da ja imam život pred sobom i da mogu od njega da radim šta god poželim, jer tek treba da ga načinim onakvim kakvim mi se dopada. Imam toliko izbora, i ne plašim ih se više. Sada se osećam samo neverovatno slobodno.

U sebi i dalje pevušim Girl, You'll Be a Woman Soon i razmišljam zašto ne bih mogla da je pevušim uvek. Nije kao da bilo ko može da promeni moju theme song u nešto drugo, ako ja osećam da je ova prikladna i savršeno opisuje nešto što ja mislim da ću uvek osećati. Želim to uvek da osećam. Lepo je.

Laku noć sad, čeka me neki novi dan i život.

P.S. Zar nije zanimljivo koliko muzika utiče na naše živote, u toliko postova mi se pominju pesme da je to neverovatno?

7 comments:

  1. Срећан рођендан, и нека остане онако како ти желиш :)

    ReplyDelete
  2. Srećan rođendan,generacijo :)
    I preda mnom je gomila snova,ostaje nam još da ih ispunimo i sve će biti okej :)
    Ja verujem u naših sedamnaest!:)

    ReplyDelete
  3. Hvala, hvala. :)
    I treba da verujemo, tako će nam se snovi, valjda, lakše ostvariti. :P

    ReplyDelete
  4. Draga, znash da ti sve isto ovo zhelim i josh mnogo, mnogo toga! Posebno prskanje u 5 ujutru :D

    Use this year well my son xD <3

    ReplyDelete
  5. Ja kasnm, ali iz opravdanih razloga.
    SREĆAN ROĐUS!
    Kako bih se rado menjao sa tobom...eeeeeeee...

    ReplyDelete
  6. Hah, kira-kira, znaš da hoću. Već sam počela, čini mi se....

    Kajzer, hvala ti puno. I ne mari za kašnjenje, znam da je razlog više nego opravdan. :)
    A što se menjanja tiče - pravi se da si tinejdžer i sve će biti kul, plus imaš izgovor za razne gluposti. :P

    ReplyDelete